الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الاثنين، 6 ديسمبر، 2010

باذنجان مخلل


المكونات : باذنجان صغير - فلفل اخضر - ثوم - ليمون - ملح - كمون - زيت 
الطريقه : يتم فطع اعناق الباذنجان و غسله ثم نحضر طاسه بها قليل من الزيت 3 او اربع ملاعق ووضعها على النار
يتم وضع الباذنجان على الطاسه و تهدئه النار و تغطيه المقلايه و متابعته و تقليبه على جوانبه حتى تمام النضج ( في طريقه تانيه باننا بنسلق الباذنجان بس الطريقه دي احلي كتير و على ضمانتى ) و النضج هنا بانه يكون طري مش تحمير للباذنجان لان كوننا غطينا المقلايه فالسوا بيكون بالبخار تقريبا

نخرج الباذنجان على طبق و نتركه يبرد
نضع الفلفل و الاحلى الفلفل الاخضر الحار , و الثوم و الملح و الكمون و نهرسهم بالكبه او بالهون و و نضيف عصير الليمون 
نعمل شقوق بالباذنجان و نحشوهم بالخلطه 
يمكن حفظها بالثلاجه في علبه محكمه الغلق لاسبوعين او اكثر 
و بالهنا و الشفا

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...