الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الاثنين، 20 ديسمبر، 2010

اتفضلواا عملت عيش فينو و الخطوات بالصور




ايه رأيكم بعيش فينو من عمل ايديا ؟ حلو جدا و خفيف اتفضلوا :)


الخبز كتير بيشبه خبز الصمون و مقاديره غنيه و مفيده فيه لبن و زبادي كمان بيشبع .. صورت لكم الطريقه بالخطوات و ان شاء الله يعجبكم لانه كتير حلو


المقادير:
6 اكواب دقيق - كوب زبادي-نصف كوب زيت - حليب دافيئ للعجن 
2 معلقه كبيره خميره فوريه - معلقه كبيره بيكنج باودر-رشه ملح 
معلقه صغيره سكر - بيضه 
في مكون مش اساسي لكن انا ضيقته و هو محسن الخبز لو حتعملي كميه كبيره محسن الخبز بيطول عمر العيش
و المقدرا لل 6 كوبايات دقيق باضيف معلقه صغيره


الطريقه :
 بنخلط المكونات الجافه ثم نضيف البيضه و نفركها بايدينا في الطحين ثم الزيت و نفركه كويس حتى يتوزع جيدا
نضيف الزبادي و الحليب حسب احتياج العجينه و نعجن كويس على قد ما نقدر المفروض 10 دقايق لو تعبتي ممكن تريحي دقيقه و ترجعي تكملي
نترك العجينه تختمر لمده ساعه و دي صوره العجينه لما اختمرت




نقسم العجينه لدوائر متساويه في الححجم حسب ما تحبي حجم الخبز  
انا قسمتها اربع اجزاء و كل جزء لاربع اجزاء
فكان المجموع 16 رغيف لكن ممكن تعمليهم 20 بيكون حجمه اصغر و احسن





هنا طريقه تشكيل العجين للشكل المعتاد 
بتفردي بالنشابه الدائره في اتجاه واحد
و بعدين بتلفيه مثل السويسرول من الناحيه الطويله
و هنا موضح بالصور







ادهني الصينيه زيت و بترصي العيش في الصينيه و يكون مكان قفل اللفه لتحت 
و تتركي مسافات حتى تختمر العجينه 
غطي الصينيه بفوطه نظيفه و اتركيها حتى تختمر










هنا بعد ما اختمر العجين
ادهنى وشه بحليب و دخليه الفرن على نار عاليه في الرف الاوسط و ما تنسيهوش في الفرن
 و لما يخرج غطيه بفوطه حتي يطري و ما يكونش ناشف











و دي الصوره النهائيه 











و دي للخبز من جوه باتمنى يعجبكم






1 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...