الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الاثنين، 10 يناير، 2011

تطبيقي لعيش الكيزر بالصور



دي طريقه جمعتها من كذا طريقه قريتها ان شاء الله تعجبكم لانها طلعت لي اخف عيش فينو عملته:
كيلو دقيق - بيضه - معلقه خميره فوريه كبيره -رشه سكر - رشه ملح - نصف كوب زيت زيتون ( ممكن زيت ذره ) - حليب دافي للعجن - خميره بايته 


الخميره البايته تاني يوم بيكون ده شكلها


الخميره البايته هي عباره عن نص كوب دقيق + معلقه كبيره خميره فوريه + رشه سكر + ماء دافي تخلط مع بعضها قبل الخبز بفتره انا عملتها بالليل و عملت العيش تاني يوم الصبح
 






نخلط المكونات الجافه (دقيق و ملح و سكر و خميره) نضيف الخميره البايته و الزيت و البيض و نفركه كويس حتى يتوزع في الدقيق ثم نضيف الحليب الدافئ على حسب ما العجينه تتحمل و نعجن كويس على قد ما نقدر و لو تعبتي ريحي ايدك دقيقه و ارجعى اعجنى تاني 
اتركي العجينه تختمر مده ساعه





قطعي العجين اجزاء متساويه و شكليها اقراص و رصيها في الصينيه المدهونه زيت


اتركي الخبز مغطي بقماشه مده ساعتين او ثلاثه ليختمر

 ادهنى وجهه حليب او بيض و اخبزيه في الفرن
لما يستوي خرجيه و غطيه بفوطه او قماشه حتى يصير طري و بالهنا و الشفا

ده رابط فيديو مهم جدا لحوريه المطبخ فيه بتشرح طريقه العجن الصحيحه و طريقه تشكيل اقراص الخبز و الفيديو ده افادني جدا و دي الطرق اللي انا باعجن بيها و باشكل بيها الخبز

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...