الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الأربعاء، 12 يناير، 2011

عمل الكيكه الاسفنجيه و اسرار نجاحها مع تزيينها بطريقه بسيطه بالفيديو

فيديو للشيف اسامه لشرح عمليه صنع الكيكه الاسفنجيه الناجحه في الجزء الاول يشرح عمل الكيكه و الجزء الثانى التزيين البسيط و السريع
و من الاسرار العامه لنجاح الكيكه الاسفنجيه:
  • ضرب البيض و السكر جيدا  و لفتره كافيه على سرعه عاليه
  • الفرن يكون حار و عند ادخال الكيكه نخفض الحراره ل 180
  • الكيكه تحتاج صينيه سميكه اذا كانت صينيك رقيقه ضعي اي صينيه تحتها حتى لا تحترق
  • عدم فتح الفرن قبل مرور 40 دقيقه على وضع الكيكه
  • لا تخرجي الكيكه من الصينيه الا عندما تبرد تماما
السر الاخير انا سمعته من زمان في برنامج لمنال العالم و جربت الطريقه و فعلا طلعت كيكه رائعه و هي انها ضربت البيض على حمام ماء ساخن لماذا؟ علشان البيض يكون نص سوا ( بس مش تقليه على حمام البخار مجرد انك تقيسي الحراره بصبعك لو حسيتيه دافىء يبقى خلاص كفايه عليه حمام البخار الساخن ) بالطريقه دي عمر الكيكه ما حتهبط منك ان شاء الله 

مقادير كيكه الشيف اسامه :
  • 5 بيضات
  • 3/4 كوب سكر
  • كوب و نصف دقيق
  • معلقه صغيره فانيليا
  • معلقه كبيره بيكنج باودر
مقادير كيكتى الاسفنجيه : 
 المقادير دي اللي انا باعمل بيها كيكتى الاسفنجيه مقادير مختلفه قليلا  لكن برضه نتيجتها حلوه
  • 6 بيضات
  • كوب سكر
  • كوب دقيق
  • فانيليا
  • معلقه كبيره بيكنج باودر
الجزء الاول لشرح الشيف اسامه لطريقه عمل الكيكه الاسفنجيه:
الجزء الثاني من الفيديو لشرح تزيين بسيط و سريع للكيكه: 
 

17 التعليقات :

سلمت يداكي

بس انا سمعت انه من المفروض فصل البياض عن الصفار ويخفق البياض مع نص كوب سكر ثم الصفار مع النصف الاخر من السكر ثم يضاف الصفار مع البياض ويقلب خفيييييييف جدا فقط بغرض المزج

الله يخليكي لوعارفة باقي هذه الوصفة قوليلي عليها لانها ضاعت مني وشكرا موضوعك جميل جدا وارجو الرد

لا مش لازم نفصلوهم نركضو البيض مع السكر الى ان يبيض لونهم ثم نضيف المكونات الجافة(تطلع كيكة بنينة برشاااا)

جميله وسهله جزاكى الله الف خير

.أنا باستعمل كوب زيت والنتيجة مبهرة. مع فصل أو الجمع بين الأبيض والصفار

انا النهاردة عيد ميلادي بفكر اعمل زي الكيكة دي ايه رايكم؟!!!؟؟؟؟؟!!!؟؟؟

انا لما بولع الفرن قبل دخول الكيك بتحمر اوى وهى لسه نبه

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...