الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الخميس، 13 يناير 2011

تفريز الكرنب






الكرنب من اسهل ما يمكن تفريزه ليكون جاهزا عند عمل المحشي
و طريقه تفريزه بالصور ان شاء الله تكون واضحه

 
 
 
  • اول شيىء انزعي الاوراق الخارجيه اللي تحسيها متاكله او مش حلوه
  • انزعي الاوراق و افصليها عن بعضها
 
 
 
 
  • اغلي حله ميه على النار و ضيفي ليها ملح معلقه كبيره
  • ضيفي الاوراق ورقه ورقه مجرد انها تلمس الميه تبتدي تطري و تقدري تدخليها بكاملها جوه الميه
  • اسلقي الورقه بس خللي بالك علشان ما تتهريش خصوصا لو حتفرزيها مش حتستعمليها على طول مجرد انك تحسي الورقه انها طرت و سهل تلف معاكي من غير ما تتكسر يبقى كفايه 
  • شيلي الورقه و حطيها في طبق فيه ميه بارده و بعدين حطيها تصفي في مصفاه
  • كرري الخطوات لحد ما تسلقي الكرنبه بكاملها
 
  • حطي الورقه على لوح تقطيع و شيلي بالسكينه العرق اللي في الورق

  • اقطعي الورقه لشرائط طوليه بالعرض اللي انتى عايزاه بحيث يكون اتجاه العروق موازي للضلع القصير علشان يتلف معاكي بسهوله
 
 
 
 


  • رصي الكرنب اللي بتقطعيه في طبق فوق بعضه و سيبيه نص ساعه كده ينزل الميه اللي لسه فيه


  • رصيه في الاكياس كل كيس على قد الاكله و دخليه الفريزر
  • و الوقت اللي تحبي تعملي كرنب طلعي الكيس يفك التجميد و حضري الخلطه واحشي و سوي و بالهنا و الشفا 





الصور دي من مطبخي و دي طريقتي  لكن في افكار تانيه احب اكتبهالكم
اول حاجه لو الكرنبه ورقها مش بيتفك بسهوله في الاول و متشابك مع بعضه اسلقيها بكاملها و الورقه اللي تطري في الميه اقطعيها و شيليها لحد ما الكرنبه تستوي بكاملها
الطريقه التانيه كانت صاحبتي تعملها و هيه انها بتفك الورق من بعضه و بالمقص تقصه شرايط قبل ما تسلقه و بعدين تسلقه و هوه متقطع جاهز
كل الطرق بتوصل لنفس النتيجه و يكون عندك كرنب جاهز للحشو طول السنه و يوفر عليكي ساعه ما تفكري تعمليه نص المشوار
و بالهنا و الشفا 

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...