الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الاثنين، 14 مارس، 2011

جبن بيتي على طريقه منال العالم

طريقه عمل الجبن المنزلي بدون استخدام منفحه على طريقه منال العالم
المقادير :
5 لتر حليب كامل الدسم - نصف كوب خل ( او ليمون ) - ملح و حبه البركه ( حسب ما تحبي )




اول خطوه اغلى الحليب  ( في حله ستانلس و مهم هذا الموضوع حتى لا يحصل تفاعل بين الالومنيوم و الجبن )و اول ما يبدأ بالغليان اضيفي كل كميه الخل


حركي بملعقه خشبيه حتلاحظي ان اللبن قطع كما بالصوره


استمري بالتحريك دقيقه حتى تحسيه كما بالصوره ثم اطفئي النار و اتركيه دقيقه اخري حتى يستقر

 
احضري مصفاه جوه طبق او حله و صفي الجبن جيدا و ارفعيه من الماء اللي اتصفي و اتركيه ساعه او اثنين حتى يتصفي جيدا







حضري القالب اللي تحبي تشكليه فيه  ( قالب مخرم لتسريب الماء )  و شاشه رقيقه و عريضه اتنيها على ثلاث طبقات و ضعيها بقالب الخوص
( ممكن تعتمدي فقط على الشاشه و تضعي بها الجبن و تربطيها و تركي الجبن يصفي الماء منها)


ضعي الجبن في الشاش و رشي ملح لو تحبي و اي اضاقات ( حبه بركه او فلفل حار اللي تحبيه ضيفيه )


اغلقى الشاش على الجبن و ضعي ثقل فوقها و خللي القالب الخوص بداخل طبق حتى تتجمع الماء فيه






اتركيه ليله و بالهناء و الشفاء

المصدر فيديو لمنال العالم على اليوتيوب

2 التعليقات :

ال 5 ك لبن دول يعملوا اد جبنه يا تري

هيه منال اتسالت السؤال ده في الفيديو و قالت مش كتير جبن بيكون عندك بس على الاقل انتى ضامناها و ده النسبه المفروض تطلع لو جبنه صافيه لكن في السوق ممكن يخلطوها بحاجات تانيه علشان يقللوا التكلفه و تكون سعرها رخيص بس انا جربت الجبنه البيتي حلوه اوي و ان شاء الله انزللكم طريقتي لانها مختلفه شويه بس و الله بيطلع منها جبنه كويسه

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...