الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الجمعة، 23 نوفمبر، 2012

نصائح لشراء و طهي الاسماك

من مطبخ ايه مجموعه من النصائح متعلقه بالاسماك اترككم معها :

ازاي تعرفي ان السمك فريش وطازة ومش متلج وفكوه بعد كده
..هتلاقي عيون السمك بتلمع ومش دبلانة خالص هتحسي فعلا انها طازة لدرجة انها تلفت الانتباه
2- جسم السمكة هتلاقيه متماسك وسليم وقاسي مش طري
3- هتلاقي خياشيمالسمكة لونها احمر وجميل
4- بطن السمكة مش مفتوحة ابعدي عن اي سمكة بطنها مفتوحة ومتشتريهاش


 
لازاله رائحة السمك بعد تنظيفة ...يتم فرك اليدين ببقايا فنجان القهوة "البن" او بقايا كوب الشاي "التفل" فلهم مفعول جيد جداا في ازاله الرائحة....ومجرباها بنفسي :))
..للتخلص من رائحة السمك في الفم بعد تناوله ..تناول فاكهة البرتقال ..فانها تقضي ع رائحه في الفم ..ومجربة

 


لما تقلي اي حاجة سوا السمك او غيره ..حاولي متمليش الطاسة اللي بتقلي فيها ياعني تحطي 3 وحدات او 4 في مقاس الطاسة المعروف والمعتاد

2-لما تيجي تتطلعي السمك من الزيت تتطلعيه باستخدام الشوكة بانك يتغرسي احد سنونها مش كلها داخل السمكة..بانك تدخليها بشكل مائل زي السهم كده :)

3- تتركي السمكة وهي معلقة في الشوكة وانتي بتطلعيها من الزيت وتوقفيها بصورة قائمة عشان تصفي الزيت اكتر واسرع

 
 المصدر

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...