الصفحات

بحث

تنظيم حياتك و بيتك

افكار كثيره ببيتي مملكتى لنظيم بيتك و حياتك لجعلها اسهل لكي و اكثر سعاده و راحه

ترتيب بيتك

افكار و تجارب جديده بالصور و الفيديو لاعاده ترتيب بيتك و تنظيمه لجعله مملكه تسعدين بها و يسعد بها من حولك

ديكور بيتك

لمسات للديكورغير مكلفه و افكار جديده من صنع يدك تضفي لمسه مميزه لمملكتك

لمسات لبيتك

لمسات لبيتك في كل مكان و في كل ركن يجعله المملكه التي كنت دوما تحلمين بها

عزومات و حفلات

تميزي بضيافتك المختلفه و عزوماتك و حفلاتك التى سيستمتع بها ضيوفك فقط .. تابعي موضوعات بيتي مملكتي لنحاول معا جعل بيوتنا مملكه باسهل و اوفر الطرق

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الثلاثاء، 31 يوليو، 2012

نيولوك لشفاط المطبخ

 كنت بزهق بصراحة من غسيل الشفاط والدهون اللى بتبقى علية



 

فجاتلى فكرة عارفين الورق دة
انا جيبتة من السوق المتر ب3 جنية ودة بيتلزق زى الاستيكر كدة

وغلفت بية الشفاط

ودى صورة جزء من الشفاط اللى تحت الورق شايفين نضيف ازاى

ودى طريقة قصة



نقص على شكل الريشة بالشكل دة
بعدد الريش 6 وعلى الضهر بردو احنا مش هنسيب حتة فية ونلزقهم على الريش
ونجيب شريط من الورق ونلفة على الجزء اللى فى النص وطبعا دايرة للجزء اللى فوق وبكدة تكمل المروحة وتكون بالشكل دة




وبعدين نقص مربع كبير على شكل البوكس بتاع الشفاط ونفرغ دايرة صغيرة فى النص ونفرع الدايرة دة علشان الدوران ونلزقة هتبقى بالشكل دة
ونقص مثلثات صغيرة ونلزق الفراغات دى 



وبكدة نكون غلفنا الشفاط كلة وبقى بالشكل دة



ودة وهوة متعلق
اية رائيكو بقى فى النيولوك دة وطبعا تغييييير فى الشكل وعملى جدا وفية منة الوان كل واحدة ولون مطبخها

المصدر http://forums.fatakat.com/thread1928775

ملف لتفريز اللحوم

ملف لتفريز اللحوم من منتدي فتكات 




1- تفريز كفته الحااااتي :



لحم مفروم – بصلة مفرومة ومصفاة من ماء البصل ونحتفظ به } وهاقولكم ليه{- ملح – فلفل –بهارات -– خلطة بهاراتي المميزة (سفن ستار)- ليمونة – معلقة بقسماط


تتبل اللحم المفروم بالتتبيلة جيدا ونبدأ في تشكليها اصابع نبل ايدينا بماء البصل ونصبعها بتعطيها طعم جميل وبتسهل عملية التشكيل


وتوضع في القالب وتغطي بالاستريتش


لو عايزة الكفته تحتفظي بيها طبقات فوق بعض افصلي بينهم بكيس بلاستيك

منعا للالتصاق



2- كفته دااود باشا:
 



نفس طريقة الكفته

والتشكيل مدورة انا عملتها بمعلقة الايس كريم

ثم توضع في القالب وتغطي بالاستريتش

ولو طبقات نضع بينهم بلاستيك

 
3- لحم مفروم معصج:

 
(للبشاميل – للمسقعة –لكوسة بالبشاميل – سمبوسك-بيتزا –للمحاشي)
نقطع بصلة صغير ونضع معلقة زبدة وزيت درة
حتي يصفر لونها بس
واضع اللحم واقلب جيدا حتي تنزل الميه
واضيف ملح وفلفل ابيض وبهارات لحم وبهاراتي المميزة
وممكن اضافة فلفل اخضر او الوان مقطع صغير بيعطي طعم حلو
ثم يوضع في قالب ويغطي بالاستريتش


وباحتفظ باللحم مفروم زي ما هو لمحشي كوسة وبطاطس

او لاي شئ تاني
 


  وممكن تتبيله للكفته دون تشكيل
 

4-البفتيك:





لحم بفتيك شرايح – ملح – فلفل – ابيض - بهارات لحم – بهاراتي سفن ستااارز – بصلة شرايح – عصير ليمونة


تتبل اللحم بالتتبيلة جيدا



باستعملها لكذا وصفة مثل



(بيكاتا –اسكالوب ناتير – لحمة تحمير – بفتيك بالخضار والمشروم )

5- سكالوب بانيه:






لحم بتلو شرايح وده طبعا لانجح سكالوب – ملح – فلفل – بهارات لحم- خلطة بهاراتي – نصف ليمونة - دقيق – 2بيضة مضاف اليه معلقتين لبن – بقسماط مضاف اليه فجيتار


نضرب شرائح اللحم خفيفي بشاكوش اللحم


ونشق اللحم بسيط حتي لا تتقوس اثناء التحمير


نتبل اللحم بجميع البهارات


ثم نضع شريحة البتلو في الدقيق خفيف وطبعا لضمان تماسك طبقة البيض والبقسماط عليه


ثم نضع الشريحة في البيض وارفعها بشوكة حتي تتخلص من البيض الزائد ثم البقسماط واضغط عليها خفيف ليتماسك البقسماط


ثم نضعها في قالب ونفصل بينها ببلاستيك

6- لحمة متبلة لورقة اللحمة :









 

لحم ممكن تقطعيها مكعبات او شرايح سميكة مستطيلة



بصل مبشور او شرايح – فص ثوم - معلقتين خل – نصف ليمونة – ملح – فلفل – بهارات لحم – بهارات سفن ستارز




تتبل اللحم ثم توضع في القالب


8- لحم بارد (روز بيف)



عرق لحم تربيكانو – فصوص توم – فلفل ابيض حب او اسود-عيدان قرفة – قرنفل مسمار –خل – ليمون


نعمل شقوق في عرق اللحم في كل مكان ونضع فصوص توم وفلفل ابيض

ثم يربط اللحم بالعرض والطول

طبعا ممكن تكتفي بالخطوة ديه

ولكن انا بحب جدا اضعه في تتبيلة حوالي 12 ساااعة

وهي عبارة عن خل وليمون وتوم و فلفل ابيض او اسود وقرفة عيدان وقرنفل امزجهم معا

واضع فيها اللحم واقلبه علي كل الجوانب حتي يتشرب من التتبيلة

 



وطبعا التتبيلة بتعطي للحم طراوة ويستوي سريعا

وفي طريقتين للتسوية






ممكن نشوحها علي النار وبعدين نضيف ماء وكل ما يقل نضيف زي كباب الحلة الي ان تستوي

او اننا نضعها في صينية وتحتها بوكيه جارنيه عبارة عن بطاطس وجزر وكوسة وكرفس
  


ونغطيها بورق فويل وتدخل الفرن حتي تمام السوي

وفي بيقولوا بتنشف بس انا بصراحة هذه الطريقة معتمدة عني

ولاني مش بحب طعم الخضار معاها فقللت البوكيه جارنيه

وبعد السوي تتركها تبرد ثم تدخل الثلاجة

ثم تقطع شرايح وباحتفظ بجزء منها في الفريزر لحين الاستخدام
 


9-طاجن لحم بالخضااار



لحم مقطع متبل بجميع البهارات وخل وليمون وبصل شرايح وثوم
خضااار مشكل (بسلة /جزر/فاصوليا/فلفل الوان)
وعند التسوية نضع بطاطس مكعبات وكوسة وشرايح طماطم
 


10-شاورمة لحم





لحم مقطع صغير – ليمونة – 4 ملاعق خل – ملح – فلفل – بهارات 

بهارات سفن ستارز – سماق – بهارات شاورمة جاهزة 
ليه ضااااني انا بابشرها (مهمة جداااا )

تتبل اللحم بجميع البهارات



11- الكبده:




تتبل بملح وفلفل وبصل شرايح فقط 
حتي يظهر طعم الكبده



12- السجق:





يحفظ كما هو لانه بيكون متبل جااهز 

اذا كان غير متبل وقت التحمير بيتبل




13- لحمة للسلق:





باشتريها مقسمة جااهزة

وطبعا احلي لحمة للسلق هي الموزة



شكل لدرج اللحوم:


 المصدر http://forums.fatakat.com/thread755687-2 

الثلاثاء، 17 يوليو، 2012

ملف لتفريز الطيور

منقول من منتدي فتكات :


1- طريقة تفريز الدجاج المسلوق:









دجاج بلدي / بصلة مبشورة / ملح / فلفل / كمون

نغسل الدجاجة جيدا ثم تدعك ملح وليمون وخل ومعلقة دقيق عليها وتترك ثم تغسل وتصفي
نضع البهارات علي البصلة ثم نتبل بها الدجاجة جيدا كل مكان وبين الاوراك وتحت الجلد
وممكن تحشي بالبصل وتفرز


انا باحتفظ بها هكذا

ولكن ممكن سلقها وتفريزها مسلوقة والشوربة نفرزها


وممكن تفريزها بعد غسلها فقط من غير تتبيل









2-طريقة تفريز السمان:




ممكن يفرز بعد غسله وبدون حشو او تتبيل وانا بافضل هذه الطريقة








وممكن يحشي ثم يفرز مثل الصورة








3- طريقة تفريز البط:

طبعا يتغسل كويس جداااا وينظف من اي بواقي ريش 

ويدعك بملح وليمون وخل ويغسل مرة تانية من الداخل والخاارج


وممكن يحشي بالبصل ولكن انا افضل حشوه وقت الطبخ


هاااااااااااااام جدااااااااا


ينبغي عدم تفريز اي طيور الا بعد غسلها جيداااا








4- طريقة تفريز دجاج تكا:












دجاجتين او حسب الرغبة /علبة زبادي بصلة مقطعة / 1 طماطم مقطعة ملح / فلفل اسود / كمون / قرفه مطحونه / بابريكا / كاري/ بهارات بهارات سفن ستارز ولو تواجد بهارات تكا




معلقه كبيره صلصه / 2 مكعب مرقة دجاج


معلقتين خل / نصف كوب عصير نص ليمون




معلقة توم مهروس /1/4 كوب زيت ذرة او زيتون






الطريقة:



بعد غسل الفراخ جيدا تفتح من النصف بالطول من الخلف




واعمل شقوق بالسكينة في الفراخ حتي تتشرب التتبيلة جيدا وتستوي




نضرب مكونات التتبيلة كلها في الخلاط ثم تتبل بها الفراخ من الداخل والخارج




وتوضع في قالب فويل وتغطي






5- صينية فرااخ بالفلفل الالوان







فرخة مقطعة اربعة / بصل مبشور / توم مفروم / ملح / فلفل كمون / بهارات / بهارات فراخ / خلطة بهاااراتي / مكعب مرقة دجاج / كاري/ فلفل الوان






الطريقة:






نضع جميع البهااارات علي البصل والتوم ثم نتبل الفراخ جيدا ونقطع شرايح فلفل الوان




ثم نضعها في قالب فويل وتفرز




وعند طبخها باضيف شرايح بطاطس وشرايح طماطم




بتكون هايلة وخفيفة




6- فراااخ كنتاكي








فرخة مقطعة 8 قطع / بصلة كاملة مفرومة/ توم مفرومناااااااااااعممعلقة كبيرة كسبرة ناشفة/عصيرليمونتيييييييينمعلقة خل /شطة /ملح /سماق – بهارات فراخ




دقيق ابيض \دقيق درة




3 بيضات






الطريقة:






بعد ما نغسل الفراخ جيدا نعمل فيها شقوق نتبلها بالبصل والتوم وجميع البهارات وليمون وخل




والافضل نتركها في التتبيلة ليلة كاملة










ثم نحضر كيس للدقيق و كيس دقيق الذرة وممكن معاها كيس سبايسي حااار 


وطبق للبيض ومعاه لبن بسيط وملح وفلفل


نضع قطع الفراخ في كيس الدقيق ثم البيض ثم دقيق الذرة 


وتوضع في قالب فويل وتفرز






7- صينية فراخ بالخضار المشكل








فرخة كاااملة / 2 بصلة مبشور او شرايح / ثوم مفروم


ملح / فلفل/ كمون / بهارات / خلطة بهاراتي / بودرة مرقة دجاج


خضاار مشكل بسلة / فاصوليا /جزر /فلفل الوااان



الطريقة:


تغسل الفرخة جيدا وتصفي ثم تتبل ببصل وتوم والبهارات كلها 

ونحتفظ بنصف البصل المبهر ويتبل بيه الخضار 

ويوضع في قااالب فويل 

وعند السوي نضيف بطاطس مكعبات وشرايح طماطم وممكن كوسة 


8-شيش طاووق









اوراك فراخ مخلية / زبادي /معلقة ثوم مهروس/ ملح / فلفل بهارات / بهارات سفن ستارز / بهارات للفراخ/ مرقة دجاج بودرة / 2 معلقة صلصة / طماطم مبشورة / معلقة بودرة بصل اوممكن بصلة صغيرة 




وفلفل الوان مقطع مكعبات / بصل مقطع مكعبات






الطريقة: 






تقطع اوراك الفراخ الي مكعبات 




ونخلط التتبيلة معا ثم نضيفها الي قطع الفراخ








وتمزج جيدا معااا وتوضع في القالب وتغلف 


وممكن تشكيلها في الاسياخ الخشبية وطبعا نضع فلفل الوان وبصل بين كل قطعة وتفرز هكذا 
انا بافضل تفريزها بدون اسياخ وفلفل لاني افضل الفلفل فريش لاني بحب اكله مشوي


8- شااااورمة فراخ






صدور فراخ مقطعة شرايح رفيعة / زبادي /ثوم مهروس / ملح / فلفل / بهارات / خلطة بهاااراتي 




بهارات شاورمة جاهزة /سماق/معلقة خل / معلقتين زيت / عصير ليمونتين / بصلة صغيرة / 2 معلقة صلصة طماطم 




طماطم مقطع صغير / بصل شرااايح / فلفل الوان شرايح طبعا المكونات عندي تسوية الشاورمة 






توضع التتبيلة كلها في الخلاط ثم تتبل بها شرايح الفراخ جيدا وتوضع في قالب وتغلف


9-صدور بانيه او مشوية








صدور فراخ / ملح / فلفل / بهارات فراخ / بهاراتي / عصير ليمونة / معلقتين خل / بصل شرايح / فلفل الوان مقطع / طماطم مقطعة صغيرة 






الطريقة :






تتبل الفراخ بكل المقاادير وتوضع في قالب وتغلف 
وديه باستعملها لصدور مشوية بالريحان او فراخ صيني 
وصفات كتير صدور متبلة ديه اساس اكتر من وصفة 




10- كوردون بلو 










صدور فراخ مخلية / ملح / فلفل / بهارات فراخ / عصير نصف ليمونة 


للحشو جبنة شيدر – بيف او رومي مدخن – زيتون شرايح 




تتبل الصدور بالبهارات وتترك ساعتين ثم نحضر الصدر مفتوح 


ونضع الحشو بالترتيب ثم يقفل بخلة








وممكن يكون صدر صغير ونضع الحشو ونلف رول


ويقفل بخلة 


ثم يوضع في دقيق ثم بيض بلبن بسيط ثم بقسماط مع فيجيتار
11- تشيكن كييف ( chicken kiev )



المصدر http://forums.fatakat.com/thread755687

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...