الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الاثنين، 27 مايو، 2013

طريقة حفظ البقدونس و الكزبرة لمدة اطول ..

طريقة حفظ البقدونس و الكزبرة لمدة اطول ..





 



كمية من البقدونس و الكزبرة

 
و هذا شكل الكزبرة عشان فى ناس مش بتعرف الفرق بين الكزبرة والبقدونس او بتتلغبط بينهم وانا كنت منهم
ورق الكزبرة بيكون كبيرة


 
و هذا البقدونس ورقة صغير


 
بندا نغسل كل حاجة لوحدها الكزبرة لوحدها و البقدونس لوحدة

نغسلة كويس جداا بالماء عددة مرات و الافضل يكون ماء دافىء لا ساقع اوى ولا سخن


 
نصفى الخضرة من الماء و نجهز الخل الابيض


 
نضيف منهم كمية ع الخضرة


 
و نضيف مااااء عليها و نتركه منقووع حوالى ربع ساعة ثم نغسلة مرة اخرى جيداا من الخل


 
و نضعة ع فوطة مطبخ نظيفة و ننشفة جيداا من الماء


 
نجهز مناديل ورقية للمطبخ و نضع فيها كمية من الخضرة بالشكل دا


 
و نلف المناديل كويس جداا ثم نلف عليه ورق نايلون


 
بالشكل دا نغلفة كويس جداا و ممكن فى كيس نايلون


 
هنا خصلت الكمية و كتب ع كل لفه الاسم

نحتفظ بيهم فى التلاجة فى الرف العلوى و حتقطع لمدة حوالى اسبوع او 10 ايام بدون ان تدبل و كأنها لسة فريش

و ممكن نعمل نفس الفكرة مع اى ورقيات زى الشبت و النعناع و الريحان الفريش


نصيحه مقدمه من
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...