الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الثلاثاء، 21 مايو، 2013

من نور الهدي ملف مفرزنات رائع لتحضيرات شهر رمضان الكريم

نضع بعض التجهيزات اللى تسهل علينا الوقفه فى المطبخ وتوفر لنا الوقت والجهد
طبعا هناك أخوات يفضلن الطعام الفريش ولكن البعض يفضل التفريز والتجهيز والتحضير
فتعالوا فى جوله معى لنحضر اشهى المقبلات والحشوات والعصائر ومدخلات الطعام
لبكون لنا ملف للتجهيزات وليس ذلك فحسب بل ايضا للتفريز عموما

بسم الله نبدأ
الطماطم

 لا غنى عنها اطلاقا
نجهز الكميه اللى عاوزين نفرزنها
نغسل الطماطم جيدا ونعصرها فى الخلاط وتصفى



  وتوضع فى حله حتى تتسبك وينشف ماؤها 


  وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب استخدامك للطبخه الواحده


الفاصوليا الخضراء
تغسل جيدا جدا وتقطع بهذا الشكل



  ونضع ماء فى حله وملعقه ملح ونتركها تغلى ونسقط الفاصوليا فى الماء المغلى ونتركها فيه حوالى عشر دقائق


 وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه
وبعدها نصفيها جيدا فى مصفاه



 ونضعها فى طبق واسع ونضع عليها ماء مثلج وقطع ثلج ونعصر عليها ليمونه لتحافظ على اخضرارها


تصفى الفاصوليا وتعبأ فى اكياس
ويراعى تفريغ الكيس من الهواء جيدا وتخزن



 الحمص

 نستخدمه كثيرا فى بعض الاطباق كالمقلوبه وفته الحمص وسلطه الحمص
وحمص الشام المصرى أو ( الحلبسه)



 طريقتى هى
ينقع ثلاثه ايام مع تغيير الماء مرتان فى اليوم
ويسلق نصف سلقه ويصفى



 ويعبأ فى اكياس وبيكون جاهز للاستخدام ان شاء الله


الكرنب أو الملفوف
نضع الماء فى حله واسعه وتقطع رأس الملفوف وتوضع بأكملها فى الحله هكذا


  
هذه الطريقه تجعل الاوراق تتفكك من الملفوف بشكل سهل جدا ودون تقطع

  و
تسلق الأوراق وتقطع الحجم المطلوب


وتعبأ فى اكياس ويراعى عند وضع الشوربه لتسويه الملفوف ان تكون اقل من الكميه المعتاده لو عملناه فريش لان التفريز بيعمل على تطريه الاوراق الى حد ما
الثوم
يقشر الثوم


  
ويفرم فى الكبه او المفرمه مع ملعقتان زيت زيتون وقطعه من نبات الزنجبيل


 ويعبأ فى كيس هكذا ويفرز 


كبه البرغل
وهذه طريقه التشكيل والتفريز
نجهز اللحم والبرغل



 تفرم المكونات جيدا فى الكبه او المفرمه
وتشكل وطبعا الصور بها شرح واف ان شاء الله








 وتوضع فى اطباق وتفرز 


 كفته للشوى او داوود باشا
توضع المقادير وتفرم جيدا وتشكل اما اصابع للشوى او كور لعمل الذ كفته داوود باشا



 اللحمه المفرومه(العصاج)
طبعا طريقه العصاج سهله ومعروفه وهى تحمير البصل واضافه اللم المفروم والتقليب



 الى ان تنضج اللحمه وتضاف التوابل ويوضع الخليط فى مصفاء حتى تجف من الزيوت
والدهون


وتعبأ فى اكياس كل كيس على حسب الصوانى اللى بتستخدميها




 سكالوب الفراخ واللحم
(فراخ بانيه وبفتيك)


تتبل قطع البانيه بالبصل والفلفل الاخضر والبهارات وتنقع ليله كامله



  وتانى يوم تغمس فى بيض ثم بقسماط(خبز مطحون )


  وتوضع فى اطباق التفريز وتلف بالنايلون هكذا وعند الاستخدام نحمى الزيت ونهدأ النار


 وتقلى فورا حتى وهى مجمده
وايضا يفرز بنفس الطريقه



الفراخ للشوى او الصينيه
تغسل الفراخ جيدا وتتبل بالبصل والفلفل الأخضر والبهارات المفضله
وتنقع فى التتبيله


  
 وتوضع فى اطباق التفريز هكذا\


  
 وتغلف جيدا وتحفظ فى الفريزر



 الموضوع من
مطبخ نور الهدى
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...