الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الاثنين، 23 سبتمبر 2013

ازاي تعرفي البهارات جيده او مغشوشه


ازاي تعرفي البهارات جيده او مغشوشه
من منتدي عالم حواء موضوع عن البهارات و ازاي تفرقي النوع الجيد من المغشوش
الموضوع ل أحلام عمرنا
امانه الى تدخل موضوعى تقراء الفاتحه لابى وتدعى له بالرحمه فهو من علمنى كل ادراكات الحياه اسكنك ربى فسيح جنته ابى ويعلم ربى انى اهبك ثواب اى معلومه ساقولها وانت علمتها لى عن العطارة وتكون لك بمثابه صدقه جاريه
انتبهى عند شراء التوابل المطحونه فهى للاسف قد تغش من العطارين معدومى الضمير اشترى فقط من عطار ذو ثقه فمثلا:-
الكمون يغش بالحنه الحمرا ويضاف التلت والتلتين يعنى تلت كمون وتلتين حنه حمرا
افضل انواع الكمون هى البلدى رغم شدة اتساخه وصغر حجم حبته الا انه له نكهه طيبه جدا وسهل الطحن ومذاق جيد جدا
واسوء الانواع السورى رغم نظافته الشديدة ورغم كبر حجم الحبه
الفلفل الاسود يغش للاسف بشىء يسمى الحجر الاسود وهو يستخدم فى صناعه الحنه البغداى والهندى السودا وهو للاسف حجر سام ويسبب السرطان وتقيحات الجلد والفشل الكلوى والكبدى
لو وجدتى الفلفل الاسود المطحون شديد السواد فلا تشتريه لانه للاسف مخلوط ومن نوع ردىء الفلفل لونه الطبيعى مائل للرمادى
افضل انواع الفلفل الاسود هو السنغافورى والهندى واسوءهم هو الباكستانى والايرانى
ان كنتى ستشترى الفلفل الاسود حب فاكسرى الحبه ان كان لونها من الداخل ابيض فهو نوع جيد وان كان داخلها شديد السواد او فارغ فهو للاسف نوع ردىء من الفلفل
يغش ايضا الفلفل الحب باضافه الكسبره الحب المصبوغه جوال على جوالين ولكن الفترة الاخيرة اصبحت هذه الفكرة مكلفه للعطارين لان الكسبرة زاد تمنها والحمدلله انه زاد علشان يقل الغش
الزعفران طبعا اغلبنا بيسمع عنه وطبعا الاخوات الخليجيات يعرفونه جيدا وهو متوفر بالخليج اكتر من مصر وبيتعمل به انواع كتير جدا من الرز
وهو للاسف غالى التمن جدا ودا مش بس لقيمته لا دا لانه مكلف بالزاعه جدا فمثلا لاستخراج حوالى نصف كيلو منه يتطلب زراه مالايقل من 70الف زهرة وللاسف يستخرج يدويا وبايدى خبراء لانه نبات حساس جدا وتوجد الزعفرانه فى قلب الزهرة على هيئه خيط رفيع جدا
وللاسف اخوانا العطارين الغير شرفاء بيغشونه تخيلوا بايه عارفين الذرة طبعا الى بناكلها مشويه بياخدوا اعراشها والى بيطلق عليها بالفلاحين شواشى الذرة ويصبغونها وتباع باسعار باهظه او نبات العصفر الى بيتخلل به اللمون والزيتون
ولكى تعرفى الزعفران الاصلى من المغشوش حاجه بسيطه جدا لكن دقيقه فالزعفران الاصلى لونه احمر غامق او نبيتى وعند اطرافه تجدى لون مايل للاصفرار او نوع اخر اطرافه تميل للبياض
اجود الانواع هو الوحيد ودون شك الايرانى فهى البلد تقريبا الوحيدة التى تقوم بزراعته
على فكرة الزعفران من اهم استخداماته غير الطبخ انه مفيد جدا لطرد الديدان من المعدة وممكن شربه مع مغلى قشر الرمان لعلاج الدزونتاريه الاميبيه من المعدة
ازاي تعرفي البهارات جيده او مغشوشه
الكزبره هى نبات يزرع فى مكان دافى زى مصر كدا وتوكل ثمارة الخضراء وتجفف بذورة التى تكون على شكل الحبيبات المتعارف عليها هنا
للاسف تغش الكزبرة بنشارة الخشب لذا احترسى حين تقومين بشرائها ختارى الصيحه افضل او المطحونه خشن لان المغشوشه غالبا ماتطحن ناعما كى لا تظهر بها برادة الخشب
وتستخدم ايضا فى حالات المغص فهى لها فائدة تسكين جميله جدا للمعدة والقولون وتعتبر بلامنازع علاج للقولون نهائى وفعال ومجرباه شخصيا و تسخدم مغليه
كمان تستخدم للدوخه ولعلاج الضغط الواطى وتسف نيه دون غلى ام تحميص
كمان بتساعد على زيادة نسبه الكلسيوم والحديد بالدم لانها غنيه بفيتامين سى ودا للاسف مش معروف عنها
كمان هى منشط للبنكرياس وتساعد لمرضى السكر فى افراز الانسولين
يعنى معلقه كدا الصبح على الريق هتقى من امراض كتيرة باذن الله
كمان بالنسبه للرجال تعتبر هامه جدا فى علاج سرعه القذف
ياريت نهتم بهذا النبات المهضوم حقه بالبيت المصرى حيث البعض يستخدمها فقط فى طشه الملوخيه والسبانخ فى حين انه نبات يعتبر بمثابه اجرخانه متنقله
ازاي تعرفي البهارات جيده او مغشوشه
المستكه:-
المستكه انواع فى تركى ومصرى ومغربى
طبعا التركى هى انضف نوع وهى دى بتاعت الاكل
هتلاقى لونها اصفر والعلبه ال600جرام جمله ب750جنيه
انتى طبعا بتشترى جرامات
هو فى اكياس تباع عند محلات العطارة المشهورة زى رجب وخضر انتى قولى له عاوزة مستكه تركى هتلاقى لونها اصفر شفاف لكن الى لونها ابيض دى بتاعت البخور للاسف فى بعض الاماكن الشعبيه بيبعهوها للاكل لرخص تمنها
الكيس ال10جرام بيتراوح سعرة من 5الى 6جنيه
العشرين جرام بيكون سعرة من 10الى 12جنيه على حسب المحل
على فكرة العشرة جرام دول بيكفونى مش اقل من اربع شهور وانا استخدامى لها كتير جدا لكن بحط نص فص بس لان نوعها اصلى وبتدى الطعم بقوة
انا بحط فى الفراخ واللحمه وهى تسلق
وكمان بحط نص فص وانا بحمر لسان العصفور بيدى طعم رائع فعلا
يعنى ماتستخسريش فلوسها لانها فعلا رائعه ولا تحلى الشوربه الى بيها
لاتنسى متكتريش علشان ماتمررش
رابط الموضوع :ازاي تعرفي البهارات جيده او مغشوشه

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...