الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الثلاثاء، 5 نوفمبر، 2013

نصائح و افكار من بيتي مملكتي لتقليل وقت الطهي

ملحوظه الموضوع مربوط بموقعنا الجديد مملكتي دوت كوم
نصائح و افكار من بيتي مملكتي لتقليل وقت الطهي و الوقت اللي بتقضيه لتحضير الطعام بالمطبخ :
  • حضري الصلصه .. اشتري طماطم من السوق حلوه للعصر و اغسليها و اعصريها و سبكيها علي النار لحد ما تتركز الصلصه و قسميها في اكياس في الفريزر كل كيس لطبخه و استخدميها مباشره ساعه الطهي
  • الاسماك و الدجاج تبليها و احفظيها في اطباق جاهزه للتسويه
    اضغطي هنا لملف كامل لتفريز اللحوم
    و هنا اضغطي ملف كامل لتفريز الطيور
  • فرزي الخضروات الموسميه حين توافرها .. اغسليها و قطعيها و فرزيها ( حسب استعدادها للتفريز ) و يمكنك سلقها سلقه سريعه لدقائق معدوده قبل التفريز و الحفظ
    هنا ملف تفريز الخضروات الملف به تفريز جميع انواع الخضار و البطاطس و الخضره و الثوم
  •   عند شراء الخضروات و الفاكهه للاسبوع احفظيها في الثلاجه مغسلولا
    و هنا ملف للطريقه المثلي لحفظ الخضار بالثلاجه
  • الخضره قطعيها و اغسليها و جففيها تماما و احفظيها في علبه بلاستيك مبطنه بمنديل ورقي من مناديل المطبخ لتسعفك جاهزه لعده ايام
  •    احفظي المرق او الشوربه الجاهزه الزائده من طبخاتك في اكياس في الفريزر لتسعفك في الطهي
  • البقوليات نقيها و احفظيها جاهزه في اكياس في الثلاجه
  • حمري الشعريه للارز و احفظيها في علبه جاهزه للاستخدام عند عمل الارز ممكن بالثلاجه او خارج الثلاجه لعده ايام لو الجو بارد
  • لو كنتي امرأه عامله ممكن تسلقي اللحمه او تحضري التسبيكه من قبل بيوم و ترجعي من الشغل علي طهي الخضار فقط و عمل الارز
  • قبل الطهي بفتره كافيه اخرجي اللحوم او الطيور من الفريزر للثلاجه حتي يذوب الثلج بطريقه طبيعيه و يفضل من قبل الطهي بليله
  • عند شراء اللحم نوع اللحم و طريقه التقطيع مكعبات او شرائح تفرق في مده الطهي اختاري نوعيه سريعه التسويه و شرائح سمكها معقول
  • لو عندك غلايه استغليها في تسخين المياه مثلا لسلق المكرونه او تسويه الارز لو قدرتها عاليه حيكون فرق الوقت ملحوظ بين استخدام البوتاجاز و بين استخدام الغلايه
موضوع من بيتي مملكتي

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...