الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

السبت، 21 ديسمبر 2013

بعض مشاكل الكيك المنتشره و حلولها :


المشكله الاولي : الكيك شكله غريب و مش مستوي
- ممكن تكوني ما وزعتيش الماده الرافعه كويس ( البيكنج بودر) حلها انك تنخليه مع الدقيق كويس و من اسرار الكيك الناجح انك تنخلي الدقيق مرتين من ناحيه بيوزع البيكنج بودر كويس و من ناحيه تانيه كميه الهوا في الدقيق بتكون اكتر فا حتترفع معاكي احسن
-
الاحتمال التاني ان الفرن الحراره فيه مش متوزعه كويس في اجزاء بتتعرض لحراره اعلي من اجزاء .. حلها بعد نص المده تقريبا لفي الصينيه علشان تكون كل الاجزاء اتعرضت لنفس الحراره
طبعا الموضوع تخلصيه بسرعه علشان حراره الفرن من تهربش و لفي الصينيه بالراحه ما تهزيهاش جامد علشان ما تهبطش منك

المشكله التانيه : الكيك ناشف
الاحتمالات:
ممكن المواد المرطبه قليله بالنسبه للمقادير الصحيحه
نسبه الدقيق و المواد الجافه كثيره بالنسبه للمقادير الصحيحه
الفرن حرارته عاليه جدا فتبخرت الرطوبه من الكيك
الحل : اعتمدي مقادير كيك صحيحه .. و اظبطي حراره الفرن
الكيك تتفتت : المشكله الثالثه
عكس السابق : المواد الدهنيه مثل الزبد او الزيت اكثر من المعطلوب
او الدقيق اقل من المعيار الصحيح
المشكله الرابعه الكيك تهبط اول ما تخرج من الفرنممكن نوع الدقيق مش كويس او المقادير مش مظبوطه او الشائع اكتر ان البيكنج بودر اكثر من الكميه الصحيحه فارتفعت الكيك اعلي من الطبيعي بكثير و اول ما خرجت بيرجع كل شيء لطبيعته.
  الحل : تأكدي من المعايير الصحيحه .. و نوعيه الدقيق
و ممكن في حيله بتنفع احيانا لو المشكله عندك دايمه التكرار انك بعد ما تخلصي اطفي الفرن و افتحي الباب و سيبي الكيك تبرد علي الشبكه
ما تخرجيهاش من حراره عاليه لحراره بارده فجأه و تعمل صدمه لهيكل و جسم الكيك
بيتي مملكتي

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...