الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

السبت، 21 ديسمبر 2013

من شاهي .. معلومات عن القوالب السليكون

خلاصة تجربتى مع القوالب السليكون لعمل الكيك


عشان ناس كتير سئلتنى عليها
لازززم تدهن و تطبطن بسمن و دقيق كويس اووى لان لو مش عملنا كدا هتلصق جداا يعنى زيها زى اى قوالب تانية سواء تيفال او الومنيوم فالنقطة دى كلهم واحدة مش فارقة و مفهاش ميزةلازززم تحط صينية تحت القالب السليكون مينفعش يتحط فى الفرن كدا
جوانب الكيك بيطلع لونة حلو اوى انما الكيك من تحت بيتحمص شوية و بيكون غامق
بيتاخد وقت فى السوا عن القوالب العادية و لو فرنك مفهوش مروحة يبقى لازم تعملى حمام بخار مائى فى الفرن يعنى تحطى صنية فيها ماية تحت شبكة الفرن
لازم كل مرة قبل الاستخدام تتغسل كويس جداا بماء ساخن عشان السيلكون بيكون له رائحة ظاهرة ممكن تظهر فى الكيك
من رائى و وجهة نظرى الافضل نستخدم القوالب السيلكون فى عمل الحلويات الباردة لانة فاشل فى الفرن و كمان لو وقع علية شوية من عجينة الكيك غصب عندك و نشفت فى الفرن بيكون
غسلها مقرف جدا

 نصيحه من أسرار المطبخ مع شاهى

ملحوظه : في انواع من السليكون كويسه لكن ده مشاكل شائعه في انواع كتير و عند ناس كتير ... لو حبيتي تشتريها حاولي تشتري انواع حد جربها و نوعها معروف ليكي

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...