الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الخميس، 5 ديسمبر 2013

احسن طريقه لتفريز الملوخيه بالصور و الخطوات

الطريقه دي بجد حتغير علاقتكم بالملوخيه المفرزه 180 درجه .. بتكون الملوخيه فيها لونها اخضر زرعي لاخر لحظه .. و طعمها و قوامها و لا احلي
الطريقه صادفتني للشيف مني عبد المنعم في مدونتها عايزين ناكل و جربتها و طلعت فوق فوق الممتازه
الطريقه مختلفه شويه علشان كده ما نقلتهاش الا ما جربتها و صورتها من مطبخي ليكم و صورت لكم ملوخيه مطبوخه من التفريز بالطريقه دي علشان تشوفو اللون
بس سهله و سريعه و مضموووونه
تابعو الخطوات
بتفطفي الملوخيه و تغسليها


بتغلي ميه في حله علي النار و لما تغلي تضيفي عليها معلقه كبييييره مليانه بيكربونات او البيكنج صودا ( من العطار زي اللي في الصوره غير البيكنج بودر )
حتلاقي الميه بتفور
ضيفي الملوخيه و قلبيها تقليبتين حوالي نص دقيقه بالكتير
انتي بس بتديها صدمه البيكربونات و الميه السخنه


طلعيها في مصفاه و افتحي عليها ميه الحنفيه و صفيها دقيقتين تلاته
حتلاقيها نزلت ربع الحجم و لزجه ما تقلقيش
و اضربيها في الكبه
و شيليها في اكياس التفريز


و بس انا باحب افرزها في اكياسي المفضله دي و لما احتاج منها باكسر قطعه من الكيس و اقفله علي الباقي و اللي اخرجه اسيبه 5 دقايق يفك حاجه بسيطه قبل ما اضيفها للشوربه
دي كانت كميه كبيره فرزتها


ما شاء الله شكلها و لونها تحفه و دي اكله ملوخيه خارجه من التفريز شوفي لونها


 
و طبعا الفضل لمدونه عايزين ناكل اني اتعلمت الطريقه الرائعه دي
mmlakty.com - mona saeed

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...