الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الأحد، 12 يناير 2014

لتجنب فشل الكيك .. نصائح من ايه كيوان


لتجنب فشل الكيك
===========
المكونات تكون بدرجة حرارة الغرفة يعنى مش من التلاجة
استعمال زيت او زبدة لان السمن النباتى او البلدى بتكتمها
يفضل استعمال سكر بودرة
افتحى الفرن قبل ما تبدئى فى الكيك
استعملى المضرب فى كل الخطوات لكن وقت اضافة الدقيق لاء الافضل انك تضربى الدقيق بمضرب يدوى
ملعقة الخل مع البيض حتى لو عندك فانيليا بتدى نتيجة هايلة
اى اضافات حطيها على وش الكيك زى المكسرات او الفواكه المسكرة وهى هتنزل فى النص مع التسوية
يفضل استعمال بيكنج باودر +بيكنج صودا
عشان تعرفى العجينة مناسبة للصنية اغسلى ايدك وحطى صباعك السبابة تقريبا مقدار عقلة صباع او عقلة وربع بالكتير هيكون مناسب
حطى الكيك على الرف الوسط ومتخليش النار عالية تقريبا انا بعملها اقل من النص لان فرنى حامى جداواوعى تفتحى عليها الا بعد نص ساعة تقريبا
بقلم

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...