الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الأحد، 16 فبراير 2014

الاسباب الشائعه لفشل الكيك

الاسباب الشائعه لفشل الكيك
خصوصا الكيكه الاسفنجيه :
  • الاكيك تنكمش في الفرن : تم خبز الكيك لمده طويله او علي درجه حراره غير مناسبه  ( عاليه )
  • الكيك تنكمش عند تبريدها  او تتجعد : تم تبريدها فجأه مثلا اخرجتيها من الفرن علي الثلاجه … او وقت الخبز غير كاف
  • سطح الكيك به لطخات او بقع بيضاء  السكر لم يخلط جيداا مع المكونات .. يجب اضافه السكر علي دفعات و خفقه جيداا حتي يذوب و يمتزج بالمكونات
  • سطح الكيك دبق او لزج و باهت : الكيك خبزت علي حراره منخفضه او مكان رف الكيك مش مظبوط عالي او منخفض مما عرضها لحراره غير مظبوطه
  • الكيك قاسي و جاف : خبز علي حراره عاليه جداا او وضع رف الفرن غير صحيح  و تأكذي ان حواف قالب الكيك عالي فهذا يحمي الكيك من الجفاف
  • خطوط علي سطح الكيك : اجزاء من الخليط لم يمزج جيدا بالمكونات  تأكدي من مزج كل المكونات اللي بالاسفل و الجوانب جيداا مع بعضها
  • الكيك تهبط من المنتصف : حجم القالب اما صغير جدا غير مناسب لحجم الكيك .. او حراره الفرن مرتفعه جدااا او فتح باب الفرن اثناء النصف الاول من الخبز
  • الكيك ضعيف و جاف : المزج بين الدقيق و السائل تم بشك خاطئ يجب ان تخلط المكونات برفق بحركات دائريه من الافل للاعلي و ان يكون الدقيق منخول جيدااا مرتين لنتيجه افضل

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...