الصفحات

بحث

ادخلي ايميلك ليصلك كل جديد

الأحد، 9 فبراير 2014

تكات و نصائح عند عمل الكريب من اسيا عثمان

كانيلوني باللحم (ناجح وبكل الخطوات )

الوصفة أهي :
أول حاجة أحب أقولها , الكريب بيتعمل في الطاسة , غير قابلة الالتصاق, من غير اي مادة ذهنية , لازم كمان يكون رفيع , عشان يتلف زي الصورة , أي كريب تخين او ملفوف زي الساندويتش و بيتقطم من النصف هو كريب فاشل و اعرفي انه العجينة سميكة و انك دخلتي على بان كيك مش كريب فرنسااوي ,
كمان لما تيجي تحشي الكريب , حطي الحشو فأول الكريباية مش في نصها .. لازم الكريباية تلف 3 مرات حوالين نفسها.
الكريب مزيج من البيض و الحليب و الدقيق ... مابيدخلهوش أي مادة كحولية لأنه أصلا وصفة صممت للأطفال بفرنسا منذ القدم.
الكريب فرنسي صرف , وهو غير البانكيك .... الوصفة للتوضيح اسمها الكانيلوني ... بس للأمانة الكانيلوني إيطالي و هو نوع من أنواع المعكرونة عبارة عن رولز بتتحشي ... لكن الوصفات الحديثة بتطلق على الكريب المحشي و كمان الانشيلادا اسم الكانيلوني لأنه نفس المبدأ تقريبا  )
  و دي وصفه اسيا للكريب
عجينة الكريب في الوصفة :
كوب ونصف دقيق
ثلاثة ارباع كوب حليب
بيضتين
ملعقة صغيرة ملح
رشة اوريغانو
رشة بابريكا
رشة زعتر
رشة شطة
رشة ريحان مجفف
ربع كوب زيت نباتي
ملعقة صغيرة سكر ( عشان اللون بس )

يخلط الكل جيدا , و يؤخذ مقدار ربع مغرفة لكل كريباية صغيرة أو نصف مغرفة لكل كريباية متوسطة .
تتقلب الكريباية اول متفصل الجوانب من الطاسة , و لازم زي ما قلت تكون رفيعة و بتلف معانا ككريب مش ساندوتش

الحشو :
200ج لحم مفروم
كوب فاصولياء حمراء معلبة , مصفاة و مهروسة
بصل اخضر
فلفل حار مفروم
جبنة شيدر مفرومة
بهارات مكسيكية : بابريكا, كزبرة ناشفة, فلفل وملح
بيتشوح الكل على النار و يتقل مع بعض , بنحط الجبنة الاول وسط الكريب عشان تعمل قاعدة لزجة لما تذوب , و نحط فوقيها الخليط .
نحط صلصة حارة في قعر بايريكس ( صلصة طماطم مشطشطة ) و نرص الكريب المحشي , و بعدين الصلصة من فوق و الجبنة و على الفرن مدة 15 دقيقة .
وصحة وهنا

من الشيف Assia Othman
Assia Kitchen ( moments culinaires )

0 التعليقات :

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...